kondelureskogen header
kondelureskogen header

Irmi

Irmi
Irmi

Dette er Irmi.

  • Hun er ei hyggelig geit, men meget bestemt. For tiden den eneste geita vi har med horn. De er utrolig flotte med horn, men sjefsposisjonen i flokken har faktisk ingenting med horn/ikke horn å gjøre.
  • Geitene er godt inngjerdet, men hun hopper over hva som helst. Spesielt hvis det er en løshund på veien. Den jager hun lagt bort fra "hennes" området og deretter løper hun hjem. For så å hoppe tilbake til de andre.

Henriette

Geit
Geit

Geiter er utrolig smarte dyr. De er også veldig ertete. Du er nødt til å spille på lag med geita. Selv om geiter er fantastiske skapninger, vil jeg vel si at dette er dyr for de spesielt interesserte. Kjøp deg ikke ei geit uten å forhøre deg med noen som har erfaring med geiter fra før. De er ekstreme på mange vis. Når det er sagt er det utrolig morsomt å observere geiter. Henriette er kanskje vår mest spesielle geit. Hun åpner absolutt alle porter. Derfor er alle steder der geitene er i kontakt med en port, lukket så grundig at det kan være vanskelig å være menneskelig gjest her uten å ha vært her før. Et underlig trekk ved geiter er at det er min påstand at det er en umulig oppgave å lage gjerder sikre nok for en geit. De hopper over ALT. Om du lager et 2 1/2 m høyt gjerde, klarer de jo ikke hoppe over...men en geit lar seg ikke stoppe av den grunn. Den vil da rive gjerdet ned. Men alt dette bare om det er nødvendig. Og hva er det som gjør det nødvendig?

  • Om det er mer morsomme folk i nabohuset.
  • Om det er dårlig med beite og rett utenfor innhengningen er DET deilige gresset.
  • Om det er løshunder de bare må ha satt litt på plass.

Henriette på bildet er et veldig spennende dyr. Hun var litt småfjern for meg inntil jeg måtte hjelpe henne veldig under en kjeing. (geitefødsel) Hun hadde veldig vondt, men det gikk da bra både med mor og barn. Etter det skjønte hun at hun er avhengig av oss tobeinte. Det gav henne stor glede av alle mennesker, ikke bare meg. Henriette er en stolt og staselig, men også veldig snill geit.

Link til lako.no, Leif Gunnar Erlandsen